Rekondiční pobyt ve Velkých Karlovicích

V srpnu 13. až 18. se 11 členů ze spolku SNADNO z.s. Přerov zúčastnilo rekondičního pobytu ve Velkých Karlovicích. Byli jsme ubytováni na rekreační chatě Ve Dvoře vzdálené asi 1,5 km od centra Velkých Karlovic.

Po příjezdu jsme se šli ubytovat na chatu, kde jsme bydleli ve 4 apartmánech. Následovala procházka do centra, kde jsme zavítali do tamějšího Karlovského muzea. V muzeu jsme se dozvěděli něco o historii Velkých Karlovic, prohlédli jsme si vybavení tehdejších domů a řezbářskou práci místních umělců.

Po cestě na chatu jsme šli do kostela Panny Marie Sněžné, kde jsme si vyslechli krátký výklad o tomto kostelu. Den jsme zakončili posezením v restauraci Kyčerka, kde příchozí cesta k ní je lemována galerií vyřezávaných soch, kterou jsme rozhodně nemohli vynechat.

Druhý den jsme se vydali do Karolinky. Tam jsme navštívili místní sklárnu Crystalex, kde probíhá leptání a malování skla. Měli jsme možnost vidět celý tento proces přímo v hale výroby. Po celou dobu nám prohlídku komentoval průvodce. Poté jsme zavítali do obchodu firmy Crystalex, kde byla nabídka nejrůznějších skleněných výrobků této firmy. Po vydatném obědu jsme se přesunuli do Muzea skla.

Ve čtvrtek následoval výlet na nedaleký vrchol Soláň. Nahoře jsme absolvovali procházku po hřebenu tohoto vrcholu a potom jsme se najedli v hotelu Čarták stojícího na vrcholu Soláně. Odtud jsme společně sešli tento kopec až do Velkých Karlovic. Po cestě jsme nasbírali desítky hub, které se ještě ten večer všechny spořádaly.

Další den, tedy v pátek jsme se vydali na kopec Kyčera. K večeru byla pozvaná hudební skupina RENSI, která se již třetím rokem postarala o zábavu na našem letním pobytu.

V sobotu jsme dopoledne opustili chatu a vydali se zpět do Přerova. Pobyt jsme si všichni moc užili, po celou dobu panovala přátelská atmosféra a již se těšíme na další pobyt! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *