Poznávací výlet do Starého a Nového Jičína

Přírodní koupaliště Čerták.

Dne 19.9.2020 spolek uspořádal další poznávací výlet, tentokrát do Starého a Nového Jičína. Doprava byla sice náročná, nicméně jako první zastávku jsme zvolili přírodní koupaliště Čerťák. Na tomto místě jsme si upřesnili program celého dne, doplnili energii a poté jsme se vydali do města.

Masarikovo náměstí.

Dostali jsme se na Masarykovo náměstí, které je typickou dominantou tohoto města. Na tomto náměstí se nachází expozice klobouků Tonak Jičín, ve které jsme se dozvěděli, jak se takové klobouky vyrábějí a rovněž jsme si mohli desítky z nich přímo vyzkoušet. O patro výše se nacházela také expozice generála Laudona, slavného vojevůdce, který byl proslulý svým tažením na Balkán, kde bojoval proti Turkům Osmanské říše.

Zvěrokruhová zahrada

Po skvělém obědě v restauraci nedaleko Nového Jičína jsme se vydali do přírody. Poblíž se totiž nacházela Zvěrokruhová zahrada a sluneční hodiny. Jako poslední stanoviště byl hrad Nový Jičín.

Hrad Nový Jičín.

Tady jsme zakončili náš celodenní výlet. Někteří odpočívali na posezení v bufetu a ti, kterým zbyla energie, si mohli prohlédnout zbytek tohoto hradu (spíše zříceniny), jak můžeme vidět na fotce nahoře.

Výlet jsme si všichni moc užili. Program byl poměrně náročný, nicméně všichni se ho aktivně a s chutí účastnili. Kromě členů spolku se zúčastnili i rodinní příslušníci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *