Rekondiční pobyt na Vysočině

Včera 15.7. jsme dorazili na místo Radňovice, kde na nás čekalo překrásné ubytování.
Včerejší den jsme tedy měli volnější a na programu bylo vybalení, prohlídka ubytování i s historickou vsuvkou od velice milého a příjemného pana majitele. Na závěr dne nás čekala procházka v Radňovicích.

Dnes 16.7. náš program byl už pestřejší. Ráno příjemná rozcvička a po snídani jsme se vydali do města Žďár nad Sázavou, kde jsme se účastnili nezapomenutelné prohlídky v Poutním kostele sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Dále pak následoval vydatný oběd a prohlídka muzea Nové generace. Tímto jsme náš den ukončili a vrátili se zpět na naše ubytování.

Dnešní den jsme si moc užili a už teď se těšíme, co nás čeká ve dnech následujících.

Třetí a čtvrtý den našeho pobytu na Vysočině.
V pondělí 17.7. jsme se vydali na vydatnou turistiku na Devět skal a Malinské skály. Ráno jsme se před turistikou rozcvičili a po snídani jsme vyrazili na parkoviště pod Lisovskou skálou. Odtud už jsme pak šli na Devět skal a ti nejodvážnější si skály i vylezli. Po zdolání těchto skal následovaly skály Malinské, které také nezůstaly bez vylezení. Den jsme završili koupáním ve vodní nádrži Velké Dářko a vrátili se zpět domů.

V úterý jsme si po velké turistice udělali den volnější. Dopoledne byl program individuální, abychom si trochu odpočinuli a odpoledne jsme pak vyrazili na koupaliště do Poličky. Na koupališti jsme hráli volejbal, opalovali se, hráli stolní tenis a samozřejmě se koupali. Byl to krásný odpočinkový den, který jsme završili společným opékáním a písničkami u ohně.

Pátý a šestý den rekondičního pobytu na Vysočině.

Ve středu 19.7. jsme po snídani vyrazili na hrad Pernštejn do Bystřice pod Pernštejnem. Prohlídka hradu byla moc krásná, průvodce nám o hradu řekl spoustu zajímavostí včetně všech pohádek, co se na hradě natáčely. Prohlídku zvládli úspěšně všichni i přesto, že na hradě byla spousta schodů. Odpoledne jsme si pak dali výborný oběd v centru Eden. V centru jsme měli možnost vidět spoustu zajímavých věcí. Prohlídli jsme si výstavu řemeslných nástrojů a v rámci centra byl i skanzen, kde jsme viděli domácí zvířata jako třeba ovce, kozy, osly, králíky a spoustu dalších. Pak už následoval menší nákup potravin a jeli jsme zpět domů.

Ve čtvrtek 20.7. byla na programu opět turistika. Dopoledne jsme jeli do půjčovny, kde jsme si půjčili výstroj na ferraty a 4 odvážlivci, kteří si výstroj půjčili, skály nakonec i zdolali. Ostatní pod skálou odpočívali a podporovali ty, co na skály lezli. Na oběd jsme se vrátili na chatu, kde na nás čekal výborný guláš od jednoho z členů spolku. Odpoledne jsme podnikli kratší procházku křížovou cestou do Nového Města na Moravě, kde jsme si dali kávu a šli zpět na ubytování. Den jsme zakončili dobrou večeří.

Předposlední den pobytu jsme zavítali do Žďáru nad Sázavou. Dopoledne jsme se byli podívat na velmi poutavou expozici v místním muzeu. Bylo krásné počasí a po obědě jsme se šli zchladit do plaveckého bazénu, kde jsme se zrelaxovali a mohli nabrat síly na poslední den odjezdu.

V sobotu 22.7. byl poslední den a to znamenalo jediné – den odjezdu. Všichni jsme se během rána sbalili, posnídali a v 10 hodin vyrazili zpět do svých domovů.

Všem se na Vysočině moc líbilo, ubytování bylo skvělé, destinace byla plná zajímavých míst na objevení. Rádi bychom poděkovali Město Přerov za poskytnutí dotace, Rotary Club za poskytnutí daru a všem ostatním, kteří se podíleli na financování, organizaci a celkové realizaci tohoto podařeného pobytu. V neposlední řadě velké díky všem zúčastněným, to vy tvoříte celkový dojem a atmosféru nejen pobytu, ale celého spolku.

Děkujeme, spolek SNADNO z.s., Přerov

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *