Výlet z Domašova nad Bystřicí do Hrubé vody dne 19. 9. 2015

Sešli jsme se na vlakovém nádraží v Přerově. Někteří přijeli z Lipníku nad Bečvou, někdo z Drahotuš, ale nejvíce bylo Přerováků. Ačkoli vlak do Olomouce měl 10 minut zpoždění, vlak směr Krnov na nás počkal a nic nám nemohlo zkazit náladu a nadšení. Jelo nás 10 osob a jeden pejsek jménem Black.

V Domašově nad Bystřicí začíná naučná stezka údolím Bystřičky. Paní, která tam čekala, se nás ptala, jestli máme lana, zřejmě si myslela, že jdeme šplhat na Rabštejnskou skálu, ale my jsme samozřejmě nebyli její skupina a pokračovali jsme do Hrubé vody po modré.

Po cestě jsme si zpívali, říkali jsme si vtipy, „veselé historky z natáčení“ a kolemjdoucí nás zdravili. Počasí nám vyšlo krásně. Bylo příjemných 20°C.

V půlce trasy nám najednou všem vypadl signál na mobilních telefonech.

Na naší trasu navazovala trasa na zříceninu hradu Rabštejn, šli jsme kolem památného stromu, viděli jsme dva mlýny,krásná sochařská díla místního umělce a od mladého klučiny jsme se dozvěděli, že v mlýně nestraší a že tam bydlí „holky ze mlejna“.

Zdárně jsme došli do cíle rozjaření a příjemně unavení a než jsme vyrazili domů, dali jsme si malé občerstvení. Nakonec nám ani nevadilo, že vlak na cestu domů má 15 minut zpoždění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *