REKONDIČNÍ POBYT 2016

Ve dnech 13.6.2016 – 17.6.2016 pořádal občanský spolek Snadno rekondiční pobyt v Malenovicích v penzionu U Plané Jabloně. Hlavním cílem a účelem pobytu bylo zlepšení duševní a tělesné kondice jednotlivců, osob trpících některou formou duševních nemocí, které dodržují léčebný režim a léčí se. Probíhala vzájemná výměna a sdílení zkušeností s duševním onemocněním, léčebnými postupy, přístupem rodiny, hospitalizacích a stigmatizaci duševních onemocnění. K tomuto účelu bylo využíváno blahodárného vlivu přírody, čistého vzduchu a životního prostředí, při volně pohybových aktivitách na procházkách a výletech do blízkého okolí.

V pondělí dopoledne jsme přijeli na místo konání, ubytovali jsme se a naobědvali jsme se. Po kávičce

a odpočinku jsme se vydali na krátkou procházku po okolí. Okolo 16té hodiny začala příprava táboráku, zhotovování stožáru pro pobytovou vlajku. Určili jsme názvy pokojů a ustanovili jsme zástupce pro organizační věci. V 19:30 proběhlo zahájení pobytu se vztyčením vlajky, seznámení s programem, opékání buřtů a zpěv za doprovodu kytary.

V úterý nás čekal celodenní výšlap na Lysou Horu (6,2 km) na který jsme odešli hned po snídani. Pro ostatní byl vyhrazen volný program podle zájmů. Procházky po okolí (hotel Bezruč, Satinský vodopád, jízdárna apod.)jsme doplnili sběrem přírodnin pro rukodělné práce. Večer jsme celý den zakončili veselým táborákem,

Ve středu dopoledne jsme dělali rukodělné práce s přírodninami. Odpoledne někteří navštívili aquapark ve Frýdku Místku a ostatní se procházeli po okolí dle vlastního výběru. Večer jsme opět opékali buřty za lahodných zvuků kytary a zpěvu.

Ve čtvrtek se konal celodenní výlet k vodní nádrži Šance a ostatní měli náhradní program dle domluvy.

Večer jsme si zahráli bowling, v blízkém penzionu Rajská bouda, a také jsme si dali něco dobrého na zoubek.

V pátek jsme hodnotili, co se komu líbilo a nelíbilo. Nastal úklid pokojů, klubovny a venkovního posezení a balení. Chatu jsme opustili v 10:00. Následoval oběd v restauraci Rajská bouda. Nakonec jsme se vydali na cestu domů. Příjezd do Přerova 16:32.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *