Rekondiční pobyt na Rejvízu 2022

Letos v červenci spolek Snadno z.s. Přerov uspořádal rekondiční pobyt na Rejvízu a jeho okolí.

1. den jsme se ubytovali na chatě U Jezírka. Od dalšího dne začal náš program ranní rozcvičkou. Poté jsme nasedli do aut a vyrazili jsme do Jeseníku, abychom prozkoumali místní lázně Priessnitz. Odpoledne nás čekala prohlídka vlastivědného muzea, která byla zaměřena na téma geologie pohoří Jeseníky, kde jsme se dozvěděli spoustu nových informací v podobě interaktivních animací, 3D modelů a audionahrávek našeho virtuálního průvodce. Po tomto nabitém programu jsme se naobědvali a k večeru vyrazili zpět na chatu.

Třetí den byl ve znamení turistiky, neboť jsme se vydali na Šerák a Keprník. Využili jsme na část cesty lanovku, z Šeráku na Keprník a zpět jsme šli pěšky. Výhledy byly nádherné, pročistili jsme si hlavu na čerstvém horském vzduchu, zkrátka skvělý zážitek!

Následující den jsme se přesunuli do nedalekých Zlatých Hor, kde jsme měli možnost dozvědět se, proč je tato oblast takto nazývána. Bylo zde nejvíce rozšířené zlatokopectví. Dozvěděli jsme se ve Zlatokopeckém muzeu, jak se tehdy žilo a jak takové zpracování zlata probíhá. Měli jsme taktéž možnost si sami vyzkoušet rýžování. O bohaté historii tohoto městečka jsme se ještě více dozvěděli přímo na náměstí v místním muzeu.

5. den jsme zůstali na Rejvízu, kde je toho také spousta k vidění. Po naučné stezce asi 3 kilometry dlouhé jsme vyrazili směrem k Mechovému jezírku. Bylo velké teplo a odpoledne jsme se šli zchladit do přírodního koupaliště, které bylo pár set metrů od naší chaty. Večer jsme završili grilováním a zpěvem za doprovodu kytary.

Předposlední den byl celý věnován výšlapu na Praděd. Počasí nám vyšlo, a tak jsme kochali nádhernými výhledy na celé Jeseníky.

Poslední den jsme završili výletem do Javorníku. Toto městečko je známé pro svůj ikonický zámek Jánský Vrch.

Celý pobyt jsme si všichni naprosto užili, všichni jsou velmi spokojení, plní nových zážitků a vědomostí. Opět za rok o letních prázdninách se můžeme těšit na další pobyt, ovšem kde – to je otázka a my se necháme překvapit.

Děkujeme všem zúčastněným za společně strávený čas!

SNADNO z.s., Přerov

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *