Výlet Tesák – Rajnochovice

Dne 19. 12. 2015 se konal vánoční výlet Tesák – Rajnochovice – Rosošná. Výletu se účastnilo 5 členů Snadno z. s. a pejsek jménem Black. V 9:45 cestovali autobusem z Přerova na Tesák, načež v Bystřici pod Hostýnem – Rychlov, přistoupila naše kamarádka a kolegyně z práce.

Cesta autobusem byla hrazena z peněz spolku. Jakmile dorazili na Tesák, zašli si do restaurace na kávičku a příjemně si pohovořili o tom, co je trápí nebo naopak těší. Kolem půl dvanácté si vyrazili na procházku po zpevněné cestě z Tesáku do Rajnochovic – Rosošná. Během této procházky asi po 6 km pověsili na jeden hezký smrček vánoční ozdůbky např. sušená jablíčka i jiné a v této slavnostní chvíli se vyfotili. Během této trasy měli několik krátkých přestáveček, šli velmi pomalu, užívali si přírody a společnosti ostatních.

Dorazili do Hostince ve Dvoře, kde si chtěli dát oběd, ale v tu chvíli se tam konala soukromá oslava se zabíjačkou a tak si zamluvili stůl na 15 hodin a šli se ještě projít po okolí. Vylezli na kopec k tamním chatkám a po této procházce se vrátili do hostince ve dvoře a dali si oběd. Chviličku odpočinku vzápětí vystřídala pěší procházka k hotelu Polom, kde poseděli v restauraci před příjezdem autobusu do zastávky Rajnochovice žel. st. Během cesty do hotelu Polom na kávičku se jim naskytla opravdu krásná podívaná. Na malém náměstíčku stál vyzdobený strom spolu s betlémem a tři muzikanti vyhrávali koledy, nabízeli cukroví a všichni zpívali s nimi.

Autobusem dorazili do zastávky Rajnochovice, žel. st., odtud odjela naše kamarádka a kolegyně z práce s maminkou autem domů a ostatní vyjeli vlakem do Hulína a z Hulína vlakem do Přerova. Jedna z členek Snadno z. s. i s pejskem Blackem odcestovali vlakem do Lipníku nad Bečvou a ostatní členové se v Přerově rozešli v pořádku do svých domovů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *